اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بهزاد بهرامی نسب، سرپرست معاونت نظارت و سنجش دانشگاه جامع علمی کاربردی در نشست خبری که صبح امروز در ساختمان این دانشگاه برگزار شد، گفت: شنبه یا یکشنبه هفته آینده دفترچه پذیرش دانشجو در مقطع کاردانی منتشر و دفترچه کارشناسی نیز در هفته پس از انتشار دفترچه کاردانی ارائه می شود.
وی افزود: در 851 مرکز در مقطع کاردانی در چهار گروه صنعت، کشاورزی، مدیریت، خدمات آموزشی و فرهنگ و هنر پذیرش دانشجو داریم و در مقطع کارشناسی نیز در 260 رشته در ۴۰۵۷ کد رشته محل در 777 مرکز پذیرش خواهیم داشت. پذیرش دانشجو در دانشگاه جامع در دوره کاردانی براساس معدل دیپلم، نوع دیپلم، وضعیت اشتغال، وضعیت بومی و سهمیه ایثارگری خواهد بود. در مقطع کارشناسی ناپیوسته نیز براساس ضوابط نوع مدرک کاردانی، معدل دوره کاردانی، سهمیه اشتغال و ایثارگری موثر می باشد.
سرپرست معاونت نظارت و سنجش دانشگاه جامع علمی کاربردی در ادامه بیان داشت: داوطلبان در مقطع کاردانی می توانند ۳۰ کد رشته را محل انتخاب کنند و در مقطع کارشناسی نیز 20 کد رشته محل را برگزینند. به داوطلبان توصیه می شود فقط یک کد رشته محل را انتخاب نکنند، چرا که در بهمن سال گذشته 12 هزار نفر مردودی داشتیم که از این 12 هزار نفر 80 درصد کسانی بودند که فقط یک کد رشته را انتخاب کردند. داوطلبانی که تا 31 شهریور فارغ التحصیل می شوند می توانند هم برای دوره مهر و هم برای دوره بهمن انتخاب رشته کنند، ولی کسانی که تا 31 بهمن ماه مدارکشان حاضر می شود فقط می توانند در دوره بهمن ماه انتخاب رشته کنند.
بهرامی نسب با اشاره به پذیرش اتباع خارجی گفت: برای اتباع خارجی هم پذیرش داریم و مرخصی و انتقال در نیم سال اول مجاز نیست؛ ولی از نیم سال دوم می توانند اقدام کنند.
وی به تشریح شهریه در این دانشگاه پرداخت و گفت: شهریه ها تغییر کرده و شهریه ثابت 414 هزار و 200 تومان و برای هر واحد نظری 16750 تومان و هر واحد عملی 27420 خواهد بود. هم چنین دروس پایه، اصلی و تخصصی که به صورت تئوری ارائه می شوند 22850 تومان می باشند و شهریه هر واحد ازمایشگاهی 32660 تومان است.
سرپرست معاونت نظارت و سنجش دانشگاه جامع علمی کاربردی بیان داشت: دانشجویان می توانند در همان روز ثبت نام از وام شهریه استفاده کنند و بیمه حوادث برای همه دانشجویان الزامی است.
بهرامی نسب تاکید کرد: برای این دوره ظرفیت 10 هزار و 660 کد رشته داریم که در هر کدام رشته ها 75 نفر پذیرش می شوند؛ که ظرفیت کل پذیرش در حدود 795 هزار نفر خواهد بود. این شهریه در آخرین کمیته شهریه تصویب شده و در کل حدود ۱۰ درصد افزایش شهریه داشته ایم.
وی در پاسخ به سوال خبرگزاری دانشجو مبنی بر اینکه چه تعداد رشته جدید امسال دارید، گفت: خوشبختانه توانستیم امسال ۲۰۰۰ کد رشته محل جدید وارد سامانه کنیم که در کمیته گسترش این دو هزار رشته به ثبت و تصویب رسیده و امسال در این رشته ها پذیرش دانشجو خواهیم داشت. تبعه افغانستان و عراق نیز بیشترین سهم را از اتباع خارجی برای پذیرش در دانشگاه جامع دارند.
سرپرست معاونت نظارت و سنجش دانشگاه جامع علمی کاربردی به رتبه بندی مراکز اشاره کرد و گفت: رتبه بندی مراکز به صورت کامل انجام نشده و با سرپرستی دکتر امید بنا شده رتبه بندی به فصل بندی مراکز تبدیل شود که بعد از فصل بندی، براساس آن بسته های تشویقی برای سطوح با کیفیت بهتر ارائه می شود.
وی ادامه داد: انتظار ما این است که 200 هزار دانشجو جذب دانشگاه شوند، در حالی که بیش از 700 هزار ظرفیت داریم. این در حالی است که دانشگاههای دیگر نیز با این میزان صندلی خالی مواجهند؛ ولیکن برنامه تیم جدید دانشگاه علمی کاربردی این است که در بحث کیفی سازی برنامه ریزی داشته باشد که این کار پیش از این هم انجام شده، ولی با تغییراتی که در ساختار دانشگاه داشتیم، هر مرکز باید براساس اهداف خود دانشجو پذیرش داشته باشد و تصمیم ما بر این است که رشته های جدید ایجاد کنیم و مهارت ها را افزایش دهیم و کیفیت را براساس ماموریت گرایی توسعه بدهیم.
بهرامی نسب اظهار داشت: در بحث کارشناسی ارشد سیاست وزارت علوم قبلا به این صورت بود که اجرای دوره ارشد را نداشتیم، زیرا نظام مشخصی در این زمینه وجود نداشت؛ ولی در تیم جدید نامه ای برای دوره های ارشد در نظر گرفته شده است و تا سال 93 پذیرش دانشجوی کارشناس ارشد داشتیم؛ که این پذیرش مخصوص شاغلان و از طریق آزمون است.
سرپرست دفتر نظارت و ارزیابی دانشگاه جامع علمی کاربردی در پایان خاطرنشان کرد: نظارت در این دانشگاه از چهار طریق انجام می شود؛ به طوری که حتی واحدهای استانی ما بحث مدل ارزیابی را پیاده سازی می کنند و ما حتی از وزارت علوم هم در بحث نظارت پیشتر هستیم. مرکز قرآن و عترت در معاونت فرهنگی دانشجویی ایجاد شده و دانشگاه علمی کاربردی در اتحادیه بزرگ بین المللی دانشگاهی عضو شده که بر این اساس پذیرش دانشجو ، استاد و تبادل در این زمینه با کشورهای دیگر را در دستور کار خود داریم.